Folosim cookie-uri proprii cât și plasate de terți pentru a îmbunătăți experiența de navigare a tuturor vizitatorilor precum și pentru a măsura eficiența acestui website. Detalii

Termeni si Conditii

Utilizarea si plasarea de comenzi pe  site-ul vanto.ro (in continuare, “Site”-ul) implica si confirma acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos (in continuare, “Termenii si Conditiile Vanto.ro”). Va recomandam sa cititi cu atentie Termenii si Conditiile Vanto.ro inainte de utilizarea Site-ului. Vanto.ro isi rezerva dreptul de a modifica si actualiza Termenii si Conditiile Vanto.ro fara o notificare prealabila, versiunea Termenilor si Conditiilor Vanto.ro in vigoare intr-un anumit moment fiind cea disponibila pe Site, sectiunea "Termeni si conditii".

 

Vanto.ro garanteaza utilizatorilor acces limitat pe Site, respectiv in interesul personal al utilizatorilor (pentru a plasa comenzi online, pentru informare) (“Destinatia acceptata”). Destinatia acceptata exclude dreptul utilizatorilor de a descarca sau de a modifica partial sau integral continutul acestuia, de a reproduce partial sau integral Site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata Site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei Vanto.ro fara acordul prealabil scris al reprezentantilor legali ai acesteia.

 

In cazul in care nu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile Vanto.ro va rugam sa nu folositi Site-ul.

 

1. Definitii
Cumparator: orice persoana fizica sau juridica care plaseaza o Comanda pe Site.
Vanzator: MARCUS MANAGEMENT TEAM SRL, persoana juridica romana cu sediul social in str. Ilias Voda nr 46, sector 4, Bucuresti, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/10198/2000, CUI RO13506183, adresa de corespondenta : Aleea Barajul Iezerului , nr 6A, Cladirea Cedru , camera16, parter, sector 3 , Bucuresti , denumita in continuare si VANTO.

Produse: bunurile comercializate de VANTO pe Site mentionate in Comanda plasata de Cumparator pe Site.

Comanda: un formular electronic ce intervine ca forma de comunicare pe Site intre Vanzator si Cumparator, completat online de catre Cumparator prin furnizarea informatiilor solicitate in formular, prin care Cumparatorul solicita Vanzatorului sa primeasca Bunurile dorite in maniera selectata la rubrica “Metoda de livrare” si isi exprima acordul de a achita Vanzatorului contravaloarea Bunurilor comandate, in cuantumul mentionat in procedura de comanda si prin modalitatea de plata selectata la rubric “Metoda de plata”.

Contract: o Comanda complete plasata de Cumparator pe Site si confirmata de catre Vanzator.

2. Documente contractuale
Site-ul www.vanto.ro este proprietatea VANTO cu datele de identificare indicate mai sus.
Utilizarea Site-ului de catre Cumparator, respectiv inregistrarea unei comenzi electronice, implica si confirma acceptarea de catre Cumparator a Termenilor si Conditiilor Vanto.ro, precum si acceptarea utilizarii adresei de posta electronica a Cumparatorului (e-mail) ca mod de comunicare scrisa la distanta.
Confirmarea Comenzii de catre Vanzator implica o acceptare completa a termenilor Comenzii.

 

3. Drepturi de proprietate intelectuala
Intregul continut al Site-ului, inclusiv imaginile, textele, elementele grafice, scripturile, programele, bazele de date etc., constituie proprietatea VANTO si a furnizorilor sai si este aparat de Legea pentru protectia drepturilor de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul scris al VANTO a oricarui element prezentat mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

 

4. Informatii despre produsele comercializate pe Site
Produsele comercializate pe Site sunt produse noi. Bunurile comandate si livrate Cumparatorului vor fi insotite de factura fiscala si aviz de expeditie, conform legislatiei in vigoare.
Produsele sunt oferite in conditiile respectarii Termenilor si Conditiilor Vanto.ro si in limita stocului disponibil. VANTO isi rezerva dreptul de a nu onora sau de a onora partial o Comanda in cazul in care Produs/Produsele comandate sau o parte din cantitatea comandata din acestea nu se regasesc pe stoc, sau din alte motive independente de VANTO.
Preturile unitare ale Produselor afisate pe site contin TVA, calculat si aplicat in conformitate cu legislatia in vigoare. Ne rezervam dreptul de a modifica pretul Produselor postate pe site fara notificare prealabila.
Pretul de achizitie al Produselor comandate de Cumparator inscris pe factura care insoteste livrarea va fi acelasi cu cel afisat pe Site in momentul plasarii respectivei Comenzi. Ne asumam raspunderea ca valoarea Comenzii plasate de Cumparator nu se va modifica ulterior confirmarii acesteia de catre Vanzator prin transmiterea e-mail-ului de confirmare la adresa de posta electronica specificata de Cumparator la inregistrarea Comenzii.
VANTO nu ofera nicio garantie, cu exceptia acelora prevazute de legislatia aplicabila, in ceea ce priveste inclusiv, dar fara limitare la, functionarea acestui Site, informatia prezentata, corectitudinea descrierilor, actualizarea continutului, produsele de pe Site precum si potrivirea lor pentru un anumit scop.
Prin utilizarea acestui Site Cumparatorul confirma in mod expres ca folosirea Site-ului si cumpararea Produselor se face pe propriul risc, singura derogare fiind reprezentata de obligatia VANTO de a acorda utilizatorilor dreptul de denuntare unilaterala a contractului conform legislatiei in vigoare, drept detaliat in continuare in cuprinsul Termenilor si Conditiilor Vanto.ro.
VANTO depune toate diligentele necesare pentru ca informatiile referitoare la Produsele de pe Site sa fie cat mai corecte si conforme cu realitatea; totusi, posibilitatea aparitiei unor erori nu poate fi in totalitatea exclusa.
In cazul semnalarii aparitiei unor erori sau neconcordante, VANTO va depune diligente pentru a le elimina in cel mai scurt timp. Ne rezervam dreptul de a refuza Comenzile pentru Produse ale caror detalii (descriere, imagine, pret, stoc) contin anumite erori, pana la remedierea acestora.Nici VANTO nici furnizorii sai nu sunt responsabili pentru eventuale diferente de culoare intre cea afisata pe monitorul Dvs. si cea a Produsului si nici cu privire la eventuale nepotriviri in ceea ce priveste masura/dimensiunea Produselor, datorita particulariatilor acestora. Pentru a va putea orienta cu privire la dimensiuni aveti la dispozitie pe Site un tabel de marimi.
Daca aveti nevoie de informatii suplimentare va rugam sa nu ezitati sa ne contactati.
Toate produsele sunt oferite in limita stocului disponibil. In cazul in care un produs comandat de Dvs. nu se afla pe stoc va vom contacta imediat.

 

5. Comanda
Plasarea unei Comenzi online valide nu garanteaza utilizatorului rezervarea si/sau livrarea produsului comandat. Confirmarea stocului si rezervarea Produsului in vederea onorarii Comenzii se face de catre un reprezentant VANTO prin e-mail.
Livrarea Produselor comandate se face in functie de stocul Produselor disponibil in momentul plasarii Comenzii, iar termenul de livrare este de 2-5 zile lucratoare, din momentul confirmarii Comenzii de catre Vanzator.
Anularea Comenzilor online se poate face exclusiv prin e-mail trimis pe adresa magazin@vanto.ro in termen de maxim 24 de ore de la plasarea Comenzii.
Confirmarea Comenzii de catre Vanzator implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea Comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare scrisa electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator. Pentru ca o Comanda si fie considerata finalizata nu este necesara confirmarea de catre Cumparator a primirii acceptarii din partea Vanzatorului. Contractul intra in vigoare in momentul confirmarii Comenzii de catre Vanzator, pe baza Termenilor si Conditiilor Vanto.ro.
VANTO nu considera in nici un moment o Comanda neconfirmata ca avand valoare de Contract. Contractul intra in vigoare doar la confirmarea Comenzii de catre VANTO in maniera expusa in paragraful anterior.

 

6. Livrarea Comenzii / costurile de livrare
Livrarea Produselor se face exclusiv la adrese situate in Romania.
VANTO isi rezerva dreptul de a efectua si confirmarea telefonica a unei Comenzi inainte de onorarea acesteia.
Livrarea produselor comandate se va face doar in Romania, prin curier, de luni pana vineri, cu exceptia zilelor de sarbatoare legala, in termen de maxim 72 de ore in Bucuresti si 2-5 zile in restul localitatilor din Romania. Livrarea produselor se va face la adresa indicata de catre Cumparator in formularul de comanda completat pe Site.
In cazul in care Cumparatorul nu este gasit la adresa de livrare mentionata in Comanda in intervalul orar mentionat in formularul de comanda, curierul va reveni inca o data, dupa contactarea Cumparatorului la numarul de telefon mobil indicat in Comanda. In cazul in care nici la cea de-a doua incercare de livrare Cumparatorul nu este gasit la adresa de livrare, Comanda va fi anulata si prezentul contract va fi reziliat de plin drept, fara nicio alta formalitate, fara notificare prealabila si fara a fi necesara interventia instantei.
VANTO isi rezerva dreptul de refuza colaborarea cu clientii ce manifesta comportament si limbaj neadecvat (agresiv, tendentios, etc.) sau au in istoricul comenzilor livrari refuzate.
Costurile de livrare  sunt urmatoarele:

  • 19 lei pentru o valoare a Comenzii sub 190 lei (TVA inclus);
  • GRATUIT pentru o valoare a Comenzii egala sau mai mare de 190 RON (TVA inclus) .

Livrarea se face prin curieri nationali ( Fan Courier, Bookurier, Dragon Star Curier, Pink Post), iar tarifele sunt valabile pentru orice localitate din Romania in care se afla un sediu al curierilor nationali mentionati.
Pentru localitatile din Romania in care nu se afla un sediu al curierilor mentionati, indiferent de valoarea comenzii ,costul de transport se va majora cu km suplimentari de la sediul curierului cel mai apropiat de localitatea cumparatorului si va fi comunicat cumparatorului.

 

7. Modalitati de plata (Plata Comenzii)

a) Cumparatorul poate achita Produsele comandate la livrare, cu numerar, prin plata ramburs catre curier .
Costul final al tranzactiei va include contravaloarea Produselor comandate si costul de transport.Produsele comandate si taxa de transport aferenta livrarii trebuie achitate integral la livrare, in caz contrar nu se va efectua livrarea.

b) Cumparatorul poate achita Produsele comandate prin plata online cu cardul personal sau al firmei dumneavoastră, în condiții de siguranță deplină. Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele VISA (Classic și Electron) și MASTERCARD (inclusiv Maestro, dacă au cod CVV2/CVC2).
Nu este perceput niciun comision suplimentar pentru tranzacții.
Procesarea datelor de card se face în mod exclusiv pe serverele PlatiOnline.
Siguranța informațiilor dvs. este garantată de faptul că PlatiOnline nu stochează datele confidențiale ale cardului dvs, ci le trimite criptat pe o conexiune securizată
către banca procesatoare. În acest fel informațiile dvs. sunt în sigurantă.
Indiferent de valuta pe care o aveți în cont, tranzacțiile se fac în lei, la cursul de schimb al băncii dumneavoastră.

 

8. Transferul proprietatii
Transferul proprietatii asupra Produselor se realizeaza in momentul livrarii (presupune semnarea de primire a documentului de transport furnizat de catre curier), sub conditia achitarii integrale a contravalorii Comenzii si a taxei de transport aferenta livrarii. In cazul livrarii prin curier acesta nu este autorizat sa permita deschiderea coletului inainte de semnarea de primire si de achitarea integrala a contravalorii Comenzii si a taxei de transport aferenta livrarii.

 

9. Dreptul si procedura de retur a Produselor
Cumparatorul are dreptul de a returna Produsele comandate in cazurile si in conditiile prevazute de lege.
Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice. Conform O.G. nr. 130/2000, consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.
Produsul trebuie returnat in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit), folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea , iar costul de transport retur va fi suportat de catre Cumparator .
Pentru exercitarea dreptului de a returna Produsele, Cumparatorul este obligat sa notifice VANTO intentia de a returna Produsele achizitionate de pe Site in termen de 10 zile lucratoare de la data primirii Produselor, prin transmiterea unei cereri scrise de retur pe adresa de e-mail magazin@vanto.ro, cerere in care se vor specifica in mod obligatoriu elementele necesare identificarii returului (numele beneficiarului facturii) si datele contului bancar (nume complet titular cont, banca, sucursala si contul IBAN, precum si CNP sau codul fiscal al titularului de cont) in care se solicita restituirea contravalorii produselor returnate. Cererile de retur incomplete sau transmise dupa expirarea acestui termen nu vor fi luate in considerare.
Dupa transmiterea cererii de retur, Cumparatorul are la dispozitie un termen de maxim 10 zile calendaristice pentru expedierea Produselor catre Vanzator, termenul incluzand si timpul de tranzit catre VANTO. Coletele ce depasesc acest termen vor fi refuzate.
Ne rezervam dreptul de a nu accepta pentru returnare Produsele care prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa etc. Coletele ce nu corespund din punct de vedere estetic vor fi refuzate. Pentru a se evita neintelegerile, coletul va fi fotografiat si se va intocmi impreuna cu reprezentantul firmei de curierat un proces verbal in care se va specifica starea coletului.
In cazul returnarii unui Produs care nu se afla in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate etichetele intacte si documentele care l-au insotit), VANTO considera returul nevalid si va fi indreptatita sa refuze restituirea pretului.
Rambursarea contravalorii Produselor returnate se va face prin transfer bancar  in termen de maxim 30 zile lucratoare de la momentul confirmarii receptiei si si verificarii integritatii coletului returnat. Suma restituita nu include cheltuielile de transport.In cazul exercitarii dreptului de retur, din motive administrative este necesar ca Produsele returnate si fie expediata fara a opta pentru serviciul de ramburs.
Va rugam sa respectati acesti termeni de returnare, termini in legatura cu care v-ati exprimat acordul la momentul finalizarii oricarei Comenzi plasate pe Site.
Nu vor fi acceptate pentru retur coletele care:au fost trimise fara notificarea prealabila mentionata mai sus;au mentionata suma de ramburs pe eticheta de transport;nu au inscriptionate pe ambalaj elementele necesare identificarii returului (numele beneficiarului facturii).In cazul unei returnari de Produse, contravaloarea Produselelor deteriorate in timpul transportului ca urmare a ambalarii necorespunzatoare va fi suportata de Dumneavostra.
Pentru toate reclamatiile si situatiile in care considerati ca motivul returului ar putea fi imputat Vanzatorului (VANTO) va rugam sa va adresati VANTO la adresa de e-mail magazin@vanto.ro  sau la telefon 0769.035.018  (L-V: 9 - 17) pentru solutionarea problemelor.

Produsele care nu sunt conforme specificatiilor de pe Site din momentul trimiterii Comenzii se pot returna sau inlocui fara implicarea unor costuri suplimentare din partea Cumparatorului, in urma unei notificari scrise transmise pe adresa magazin@vanto.ro  in care se va specifica natura lipsei de conformitate si modalitatea de aducere la conformitate pentru care opteaza Cumparatorul.
In aceasta situatie, pentru aducerea la conformitate Cumparatorul poate alege inlocuirea Produsului cu unul conform sau returnarea contravalorii Produsului si a cheltuielilor de expeditie. Cheltuilelile aducerii la conformitate (inclusiv cele de transport) vor fi suportate integral de catre VANTO.In cazul in care VANTO nu poate inlocui Produsul neconform cu unul conform, se va restitui contravaloarea Produsului.

 

10. Reclamatii
VANTO raspunde in perioada de garantie pentru calitatea Produselor vandute pe Site. Conditiile de garantie acordate consumatorilor sunt in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 449/2003 si ale OG nr. 21/1992.
Reclamatiile vor fi efectuate astfel, in caz contrar nefiind luate in considerare: reclamatiile se transmit in scris la adresa de e-mail magazin@vanto.ro, în maxim 48 ore de la data receptionarii Produselor comandate de catre Cumparator, si vor preciza numarul Comenzii, numarul facturii, numarul coletelor, modalitatea de transport, motivul reclamatiei, cauzele presupuse a fi condus la reclamatie si pretentiile Cumparatorului.La solicitarea garantiei este necesara prezentarea Produsului defect in ambalajul original, impreuna cu accesoriile aferente, copie de pe factura fiscala si chitanta de la curier. In cazul in care Produsele sunt returnate catre VANTO neinsotite de aceste documente, Produsele pot fi restituite solicitantului/expeditorului fara ca VANTO sa solutioneze cererea de acordare a garantiei.
VANTO va raspunde reclamatiei in termen de maxim 5 zile lucratoare de la primirea acesteia.
In vederea solutionarii reclamatiei VANTO poate sa decida:remedierea Produsului reclamat pe cheltuiala sa;plata contravalorii Produselor reclamate;respingerea reclamatiei.Nicio reclamatie nu va fi luata in considerare in cazul in care Produsul a fost modificat sau s-a intervenit in orice fel asupra acestuia.Cumparatorul nu este indreptatit sa solicite despagubiri cu privire la calitatea sau cantitatea Produselor achizitionate de la VANTO in cazul in care nu respecta procedura de reclamatie de mai sus.

 

11. Promotii si concursuri
Fiecare promotie/ concurs organizata pe acest site se desfasoara in baza unui regulament. Aceste regulamente sunt aduse la cunostinta eventualilor participanti numai prin intermediul Site-ului si/sau pe pagina oficiala a VANTO din reteaua de socializare Facebook.
De promotii beneficiaza doar acele Comenzi care respecta intocmai regulamentul respectivei promotii astfel cum este acesta afisat pe Site. De asemenea, promotiile se aplica doar Comenzilor care sunt inregistrate de catre VANTO in perioada de valabilitate a promotiei este valida si numai in limita stocului disponibil.
In perioada unei campanii de reducere discounturile nu se cumuleaza ci se aplica doar discountul cu valoarea cea mai mare mare.
VANTO poate anula o promotie sau un concurs fara o notificare prealabila.

 

12. Confidentialitatea datelor si comunicari comerciale
VANTO.RO este dedicată în totalitate protejării confidențialității tuturor datelor cu caracter personal pe care le colectăm, prelucrăm și stocăm. Compania este inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal al Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal la nr. 0029490.

 

Pentru mai multe detalii va invitam sa accesati Politica Privind Confidențialitatea și Securitatea Datelor Personale.

 

 

13. Frauda
Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul Site-ului sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza Site-ul poate fi considerata tentativa de frauda. Aceasta este pedepsita penal conform legislatiei in vigoare.

 

14. Limitare de responsabilitate
Nu vom fi raspunzatori pentru niciun fel de prejudiciu direct sau indirect rezultat din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informatiei prezentate pe Site sau orice tip de erori sau omisiuni in continut care ar putea contribui la cauzarea unor pierderi.
Informatiile de pe Site nu pot fi reproduse, distribuite sau transmise altei persoane sau incorporate in orice fel intr-un alt document sau material fara permisiunea prealabila scrisa a reprezentantilor legali ai Site-ului.Informatiile de pe Site pot fi reproduse prin tiparire exclusiv pentru uz personal.

 

15. Litigii
Orice disputa aparuta in legatura cu Site-ul si Produsele comercializate pe Site va fi rezolvata pe cale amiabila. In cazul in care nu se reuseste solutionarea conflictului pe cale amiabila, partea interesata se poate adresa instantei competente.